Förvärvsresan för Puvac fortsätter med fler bolag

Förvärvsresan för Puvac fortsätter med fler bolag

I början av september meddelade Puvac att man förvärvar de båda maskin- och diamantföretagen Jack Midhage AB och Jerneviken Maskin AB. Planen var och är att bygga en stark, marknadsledande koncern för verktyg till kapning, borrning och slipning i bl a betong, i norra Europa.
Strategin blir nu än tydligare i och med att även finska Levanto Oy säljer sina dotterbolag Levanto Diamond Tools AB och Levanto Norge AS, som nu blir ytterligare delar i koncernen som Puvac bygger.

Levanto, säljer idag diamantverktyg för håltagningsbranschen och stenindustrin i Sverige och Norge, där även rental ingår som ett kundsegment.

– Vi ser att förvärvet av de två bolagen från Levanto kommer att tillföra väsentliga mervärden till vår verksamhet, säger Torbjörn Bengtsson, styrelseordförande för Jack Midhage AB.

– Både våra och Levantos kunder, kommer främst att märka förändringen genom en ökad grad av service och en både större och bredare produktportfölj.

– Men vi får också ett fantastiskt tillskott av mångårig erfarenhet och expertis inom branschen, vilket ger oss nya möjligheter att erbjuda kunderna mervärden som t ex efterfrågestyrda och specialtillverkade produkter.

Det som tidigare var Skandinaviens största och bredaste sortiment av maskiner och verktyg för bygg- anläggnings- och demoleringsindustrin, utökas nu ytterligare. Dessutom kommer koncernen att fortsätta investera i anläggningar, personal och nuvarande produktsortiment, men även i distribution av nya produkter från världsledande tillverkare av framför allt maskiner. Man utesluter inte heller ytterligare strategiska företagsförvärv.

– Jag är glad att företaget nu blir en del Puvacs koncernbygge där jag är övertygad om att verksamheten verkligen kommer till sin rätt och får möjlighet att utvecklas vidare, säger Patrik Sandman, VD för Levanto OY.

– För de nya ägarna är det uppenbart att även flexibiliteten inom service kommer att öka genom att tillföra ett större nätverk och mer personal till deras grupp.

Midhage-Jerneviken-Levanto, tre specialistföretag under samma tak.

Bakom Helsingborgsbaserade ägarföretaget Puvac/Midhage står Ängelholmsfamiljen Bengtsson, med bakgrund i bl a företaget Pullman-Ermator AB. Företaget ser en bra potential i marknaden för bygg- och anläggning och behovet av kapning, borrning och slipning i t ex betong.

För mer information, kontakta
Jack Midhage AB:s styrelseordförande Torbjörn Bengtsson
0702 22 80 79, tobe@bevaclean.se
Samt Levanto Oy:s VD Patrick Sandman +358 400 960 660, patrick.sandman@levanto.fi, www.levanto.se

Share this post