Under Nordbyggmässan i Älvsjö, 26–29 april lanserar Jerneviken – Levanto – Midhage, två helt nya produkter inom sortimentet luftrening.
Produkterna är traditionella luftrenare med uppgraderad servicevänlighet, ergonomi och effektivitet.   
Luftrenarnas namn avser produktens arbetsytor, d.v.s. KVM45 passar ytor runt 45 m2 och KVM90 för större arbetsområden kring 90 m2.
Oftast namnges arbetsytorna i kubik (ex. 1000, 2000 o.s.v.) men då vi själva fått till oss att det blir svårt att uppskatta volym valde vi att sätta namn utefter hur många kvadratmeter luftrenaren är avsedd för. Namnet i sig underlättar för användaren att välja rätt modell för sitt arbete.

-Våra luftrenare är en utveckling av en redan befintlig produkt som vår produktchef Magnus Lindstrand anpassat för att passa vår kundgrupp, säger Stefan Bergsten på Jerneviken – Levanto – Midhage. 
Formatet på luftrenarna är genomtänkt och chassi inklusive hjul är mycket robusta och stabila. Luftrenarnas hölje är helt i slagtålig plast för att rengöringen skall bli så enkel som möjligt. KVM45 har dessutom ett helintegrerat, ergonomiskt lyfthandtag som gör den lätt att bära med sig på arbetsplatsen.
Den större modellen KVM90 har punkteringsfria gummihjul och en robust hjulupphängning helt i metall vilket ökar slitstyrkan och tåligheten när luftrenaren transporteras på byggarbetsplatsen. Samtliga hjul är låsbara.
Tydlig LED-display och ljudsignal ger viktig information om luftrenarens filterstatus och filterbytena är mycket enkla att utföra med den smarta låsanordningen.
Filtrens format är detsamma som på de vanligast förekommande luftrenarna på marknaden vilket uppskattas av våra kunder.
Utöver den robusta konstruktionen har båda luftrenarna HEPA 13-filter och den kraftfulla fläktmotorn genererar stor luftvolym för maskinerna (1000m3/h resp. 2000m3/h).

-Vi har en mycket lång tradition och kunskap av just luftrenare inom företaget och detta sortiment kommer naturligtvis att växa sig starkt inom kort.
De kunder vi träffat och visat luftrenarna för har verkligen uppskattat luftrenarna och förbeställningarna är redan i full gång, avslutar Stefan Bergsten.

Ni hittar oss på Nordbyggmässan i montrarna B16:20 samt B16:21

Luftrenare för byggindustrin